Λίγα λόγια για τις καταλήψεις

Aπό τις πρώτες μέρες της εκκένωσης της κατάληψης Villa Amalias σκεφτήκαμε να γράψουμε για τις εμπειρίες μας στους κατειλημένους χώρους, το αφήσαμε όμως μιας και το κύμα αλληλεγγύης μίλησε απο μόνο του. Μερικούς μήνες μετά η καταστολή χτύπησε τις πόρτες (ή μάλλον μπούκαρε) και σε άλλες καταλήψεις, καταλήψεις που όπως και η Villa Amalias έπαιξαν μεγάλο ρόλο στην ανάπτυξη της αυτοοργάνωσης σε πολλαπλά επίπεδα και που οι σχέσεις τους με την τοπική κοινωνία και τα προβλήματα που αντιμετώπιζε ήταν καταλυτική. Δεν χρειάζετε να πούμε τι έχουν προσφέρει, όσοι έκαναν τον κόπο να έρθουν σε μια συναυλία, ένα αυτοοργανωμένο καφενείο ή μια ανοικτή συνέλευση ξέρουν.

Σαν (αντί) μουσικό σχήμα επιλέξαμε να πάιζουμε μόνο σε τέτοιους χώρους, όχι γιατί δεν είχαμε την δυνατότητα να παίξουμε σε εμπορευματικούς χώρους ή για να γίνουμε αρεστοί στο αναρχικό/αντιεξουσιαστικό κίνημα , αλλά γιατί οι τρόποι λειτουργίας και οι αυτοοργανώμενες δομές μας εκφράζουν 100%. Όταν σε μια συναυλία δεν υπάρχουν διακρίσεις ανάμεσα σε συγκροτήματα (καλοί-κακοί, γνωστοί-άγνωστοι), όταν ο κόσμος που παρεβρίσκεται δεν παίζει τον ρόλο του θεατή αλλά συν-οργανωτή, όταν οι κυκλοφορίες μιας μπάντας κοστολογούνται με βάση την κάλυψη των εξόδων ή και πολλές φορές είναι με ελέυθερη οικονομική ενίσχυση, τότε αρχίζει και φαίνεται το αληθινό πρόσωπο της μουσικής βιομηχανίας και κατ’ επέκταση της εμπορευματικοποιήσης που υφίσταται σε όλο το φάσμα της κοινωνίας. Υπάρχει και κάτι άλλο, κάτι που μπορεί να κάνει ο καθένας, μόνος του ή με φίλους, κάτι που δεν χρειάζετε μεσάζοντες και σωτήρες και όταν το κάνει τότε μπορεί να επιρρεάσει και άλλους, και άλλους, και άλλους….μέχρι να “γκρεμίσουμε αυτό τον κόσμο και στις στάχτες του απάνω να φτιάξουμε ένα νέο” ή τουλάχιστον να δημιουργηθούν ισχυρές βάσεις και δομές για την κοινωνία που φαντάζομαστε.

Την αλληλεγγύη μας σε όλες τις καταλήψεις και ειδικά σε όσες μας φιλοξένισαν προσφέροντας μας αναμνήσεις που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ.

Advertisements

About jagernaut

Jagernaut formed in late September 2010,we love loud,raw crust punk and we hate everything in this fucked up world.Thanks & fuck off.
This entry was posted in news and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s